Portāla Garšīgā Latvija recepte. Pierakstīja Sandra Ošiņa. Foto Valdis Ošiņš.
Jūnijā sākas vasaras vēderprieki ar visu ogu karalienēm – zemenēm. Salīdzinoši ātri un vienkārši var uzcept zemeņu ruleti ar vārīto krēmu. Ja laika pavisam maz, var izlīdzēties ar putukrējumu. Bet vārītais krēms ar zemenēm garšo tik labi, ka nešaubīgi iesaku iztērēt tās pārdesmit nepieciešamās minūtes.
Citās sezonās šo kūku var pildīt ar brūkleņu ievārījumu, avenēm, ķiršiem vai ko nu vēlaties. Ja kūku ēd mājās, var to rotāt pēc patikas grezni, krēma kārtai pievienojot augļu, ogu vai marmelādes gabaliņus, cukura pērlītes, šokolādes skaidiņas, cukura karameles rotājumus vai ogu mērces stīdziņas. Ja rulete jāved ciema kukulim, to var satīt papīrā vai pārtikas plēvē bez rotāšanas. Var kūku vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.